De nieuwe culturele uitgaansplek in deventer...

MIMIK is Film + Theater + Horeca, en daarmee meer dan de toch al magische optelsom van Filmhuis De Keizer en Theater Bouwkunde. Het is cultureel uitgaan. Een keurmerk met de garantie dat je geraakt wordt in het hart. MIMIK is het zelfverzonnen synoniem voor emotie.

...met oneindig meer mogelijk heden...

Met vier filmzalen, een multifunctionele theaterzaal, een restaurant en een café zijn alle denkbare combinaties van cultuur, beleven en uitgaan mogelijk. De hele dag open, geen drempels, zeer toegankelijk. Onze programmering is voor iedereen, vaak spraakmakend en altijd bijzonder. In het nieuwe pand aan de IJssel zijn unieke crossovers mogelijk tussen film, theater en horeca. Wat in het theater speelt, krijgt een vervolg op het doek en in het restaurant. Of andersom. We hebben de ruimte voor eigentijdse festivals, jong talent en de laatste film. Het nieuwe pand biedt zoveel mogelijkheden dat we onze bezoekers steeds weer kunnen verrassen met ons programma. Of gewoon met een goed glas wijn. Of een heerlijke kop koffie.

maar met behoud van het goede.

Want van wat goed is willen we meer. Het oog voor kwaliteit, de oprechte aandacht voor bezoekers en de goede sfeer die je kent van Filmhuis de Keizer en Theater Bouwkunde nemen we mee. Bij MIMIK draait nog steeds alles om kunst, voorstellingen, film en gastvrijheid. En beleving. Maar daarover kunnen we kort zijn. Klimaatbeheersing, akoestiek, stoelen, faciliteiten, mogelijkheden, licht, ontwerp, verblijfsgeluk; allemaal state of the art.

Een prachtig pand …

De architecten van SeARCH tekenden een pand dat past in de omgeving. Deventer krijgt er een nieuw icoon bij. Wie het pand betreedt, komt vanzelf tot de conclusie dat het werkelijk perfect is voor de combinatie Film + Theater + Horeca. Alle lof voor de opdrachtgever en de architect. Pand en ambities sluiten naadloos op elkaar aan. Goed gelukt dus. De gebruikte materialen en de afwerking zijn van hoog niveau waardoor de uitstraling zowel buiten als binnen licht, modern en transparant is. Dankzij de glazen lichtcorridor kijk je dwars door het gebouw heen, en doordat de zalen akoestisch ontkoppeld zijn, blijft al het geluid binnenskamers. De buren hebben dus geen last van ons en er lekt geen geluid naar de foyer, het café of een van de andere zalen. Vanuit de foyer en het café op de eerste verdieping heb je uitzicht uit op de IJssel.

… met meer ruimte voor film en theater …

Een theaterzaal, vier filmzalen, samen zo’n vijfhonderd stoelen. Ruim drieduizend vierkante meter cultuur. Meer dan vijfduizend voorstellingen per jaar. Zeven dag per week, van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat open. Loop op ieder willekeurig moment naar binnen, en er is iets te doen. Welkom!

… en een bijzondere naam.

Bij het nieuwe pand aan de IJssel hoort natuurlijk een naam die past bij de mogelijkheden en ambities: MIMIK. Benieuwd waarom we MIMIK zo’n goede naam vinden? Kijk bij veel gestelde vragen.